EasyIoT on Sinology Server? **WORKING** & MacOSX!

4 years 6 months ago - 4 years 6 months ago #2734 by Nico
Happy new year to everybody.

I'm running since a few years a Sinology server with many Server apps installed and I never had a problem.
Why we do not try to make also EasyIoT server compatible with Sinology system.(Unix) ?
There would be a lot more people interested in it for sure, since also other Domotics software are also running on this System.
After all if you have one at home is like having a real server.

What do you think guys?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 6 months ago #2735 by EasyIoT

Nico wrote: Happy new year to everybody.

I'm running since a few years a Sinology server with many Server apps installed and I never had a problem.
Why we do not try to make also EasyIoT server compatible with Sinology system.(Unix) ?
There would be a lot more people interested in it for sure, since also other Domotics software are also running on this System.
After all if you have one at home is like having a real server.

What do you think guys?


I guess you can do it if you can install mono. Use windows version of server which is HW independent. Also replace sqllite.dll with corresponding dll for Sinology.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 6 months ago #2740 by Nico
That doesn't sound very possible.
I have to check if you can install mono..... :dry:
About the sql.dll where you think I could find the correspondence for Sinology?
Is it a dll to access the SQL server I imagine.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 6 months ago #2742 by Nico
Ok this is the first test,
Image to install mono. Also sql server is running but I get few errors once I launch EasyIot.exe

This is the log:

2016-01-07T15:39:14.4180550+00:00	INFO	System				System started
Jan 07 15:39:15  Web service started
Invalid octal number create mask
Invalid octal number directory mask
Jan 07 15:39:15 HttpGateway: Access denied   at System.Net.Sockets.Socket.Bind (System.Net.EndPoint local_end) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Net.EndPointListener..ctor (System.Net.IPAddress addr, Int32 port, Boolean secure) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Net.EndPointManager.GetEPListener (System.String host, Int32 port, System.Net.HttpListener listener, Boolean secure) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Net.EndPointManager.AddPrefixInternal (System.String p, System.Net.HttpListener listener) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Net.EndPointManager.AddListener (System.Net.HttpListener listener) [0x00000] in <filename unknown>:0 
Jan 07 15:39:15  Listening on port(s):80, 1302
2016-01-07T15:39:15.8912960+00:00	DEBUG	MySensors			MySensors Disconnect
2016-01-07T15:39:15.9883980+00:00	DEBUG	RPiGPIO				GPIO Disconnect
2016-01-07T15:39:16.0077770+00:00	DEBUG	Esp8266				ESP8266 Connect
2016-01-07T15:39:16.0139250+00:00	DEBUG	Esp8266				Server Started
2016-01-07T15:39:16.0264230+00:00	DEBUG	MQTTClient			MQTT client Connect
2016-01-07T15:39:16.5669540+00:00	DEBUG	MQTTClient			MQTT client Disconnect
Error driverPropertyChangedAction module not found
2016-01-07T15:39:16.5807670+00:00	INFO	MQTTClient	N1S1	Status.Connection	0	-
2016-01-07T15:39:16.5812170+00:00	INFO	MQTTClient	N1S2	Status.Connection	0	-
2016-01-07T15:39:16.5819110+00:00	INFO	MQTTClient	N2S0	Status.Connection	0	-
2016-01-07T15:39:16.5824220+00:00	DEBUG	MQTTClient			MQTT client Connect
Error driverPropertyChangedAction module not found
2016-01-07T15:39:16.7562360+00:00	INFO	MQTTClient	N1S1	Status.Connection	1	-
2016-01-07T15:39:16.7566210+00:00	INFO	MQTTClient	N1S2	Status.Connection	1	-
2016-01-07T15:39:16.9170680+00:00	INFO	MQTTClient	N2S0	Status.Connection	1	-

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 6 months ago #2743 by EasyIoT

Nico wrote: Ok this is the first test,
Image to install mono. Also sql server is running but I get few errors once I launch EasyIot.exe

This is the log:

2016-01-07T15:39:14.4180550+00:00	INFO	System				System started
Jan 07 15:39:15  Web service started
Invalid octal number create mask
Invalid octal number directory mask
Jan 07 15:39:15 HttpGateway: Access denied   at System.Net.Sockets.Socket.Bind (System.Net.EndPoint local_end) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Net.EndPointListener..ctor (System.Net.IPAddress addr, Int32 port, Boolean secure) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Net.EndPointManager.GetEPListener (System.String host, Int32 port, System.Net.HttpListener listener, Boolean secure) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Net.EndPointManager.AddPrefixInternal (System.String p, System.Net.HttpListener listener) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at System.Net.EndPointManager.AddListener (System.Net.HttpListener listener) [0x00000] in <filename unknown>:0 
Jan 07 15:39:15  Listening on port(s):80, 1302
2016-01-07T15:39:15.8912960+00:00	DEBUG	MySensors			MySensors Disconnect
2016-01-07T15:39:15.9883980+00:00	DEBUG	RPiGPIO				GPIO Disconnect
2016-01-07T15:39:16.0077770+00:00	DEBUG	Esp8266				ESP8266 Connect
2016-01-07T15:39:16.0139250+00:00	DEBUG	Esp8266				Server Started
2016-01-07T15:39:16.0264230+00:00	DEBUG	MQTTClient			MQTT client Connect
2016-01-07T15:39:16.5669540+00:00	DEBUG	MQTTClient			MQTT client Disconnect
Error driverPropertyChangedAction module not found
2016-01-07T15:39:16.5807670+00:00	INFO	MQTTClient	N1S1	Status.Connection	0	-
2016-01-07T15:39:16.5812170+00:00	INFO	MQTTClient	N1S2	Status.Connection	0	-
2016-01-07T15:39:16.5819110+00:00	INFO	MQTTClient	N2S0	Status.Connection	0	-
2016-01-07T15:39:16.5824220+00:00	DEBUG	MQTTClient			MQTT client Connect
Error driverPropertyChangedAction module not found
2016-01-07T15:39:16.7562360+00:00	INFO	MQTTClient	N1S1	Status.Connection	1	-
2016-01-07T15:39:16.7566210+00:00	INFO	MQTTClient	N1S2	Status.Connection	1	-
2016-01-07T15:39:16.9170680+00:00	INFO	MQTTClient	N2S0	Status.Connection	1	-


SQLITE ( www.sqlite.org/download.html ) and not SQL. For start you can keep sqlite.dll, because in log file it seems ok.

In log you can see server failed to open http port - I guess port 80 is busy. Stop any other sever on port 80 if running or change default http port in EasyIoT server config file.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

4 years 6 months ago #2744 by Nico
Right i missed that :blush:

Now the server looks fine and is booting correctly, but the I get a blank web page.

this is the log:
2016-01-07T16:40:40.4737770+00:00	INFO	System				System started
Jan 07 16:40:41  Web service started
Invalid octal number create mask
Invalid octal number directory mask
Jan 07 16:40:42  Listening on port(s):8088, 1302
2016-01-07T16:40:42.5460670+00:00	DEBUG	MySensors				MySensors Disconnect
2016-01-07T16:40:42.6328580+00:00	DEBUG	RPiGPIO				GPIO Disconnect
2016-01-07T16:40:42.6518130+00:00	DEBUG	Esp8266				ESP8266 Connect
2016-01-07T16:40:42.6576960+00:00	DEBUG	Esp8266				Server Started
2016-01-07T16:40:42.6686450+00:00	DEBUG	MQTTClient				MQTT client Connect
2016-01-07T16:40:43.1691440+00:00	DEBUG	MQTTClient				MQTT client Disconnect
Error driverPropertyChangedAction module not found
2016-01-07T16:40:43.1823750+00:00	INFO	MQTTClient	N1S1	Status.Connection	0	-
2016-01-07T16:40:43.1831420+00:00	INFO	MQTTClient	N1S2	Status.Connection	0	-
2016-01-07T16:40:43.1839270+00:00	INFO	MQTTClient	N2S0	Status.Connection	0	-
2016-01-07T16:40:43.1844580+00:00	DEBUG	MQTTClient				MQTT client Connect
Error driverPropertyChangedAction module not found
2016-01-07T16:40:43.4198320+00:00	INFO	MQTTClient	N1S1	Status.Connection	1	-
2016-01-07T16:40:43.4200950+00:00	INFO	MQTTClient	N1S2	Status.Connection	1	-
2016-01-07T16:40:43.7651280+00:00	INFO	MQTTClient	N2S0	Status.Connection	1	-
Jan 07 16:40:47 [10.0.0.231]  user:[admin]  authentication success: authentication success

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.267 seconds

Forum latest

  • No posts to display.