MySensor driver invalid Node ID

6 years 9 months ago - 6 years 9 months ago #39 by PupazzoGnappo
Hi,
I was just trying the functionality of MySensor driver. I put up a light sensor on a Nano with nrf24l01.

After a few problems ( in Myconfig.h about the channel) i'v been able to recognize my light sensor.
The sketch is the default sketch for analog light sensor, i've just changed the child_id from 0 to 5, to see differences in debug console.

I disconnected it and removed from the nodes, then tried to reconnect it with a different child_id.( the default) 0. Now the system cannot recognize my sensor anymore and the debug console reports this :
Read: 7-7-0 s=255,c=0,t=17,pt=0,l=3:1.4
2015-01-04T02:58:18.9996470+01:00       DEBUG   MySensors       Read: 7-7-0 s=255,c=3,t=6,pt=1,l=1:0
2015-01-04T02:58:20.9937910+01:00       DEBUG   MySensors       Read: 7-7-0 s=255,c=3,t=11,pt=0,l=12:Light Sensor
2015-01-04T02:58:21.0107020+01:00       DEBUG   MySensors       Read: 7-7-0 s=255,c=3,t=12,pt=0,l=3:1.0
2015-01-04T02:58:21.0226730+01:00       DEBUG   MySensors       Read: 7-7-0 s=5,c=0,t=16,pt=0,l=3:1.4
2015-01-04T02:58:21.0244730+01:00       ERROR   MySensors       Rx: invalid node id. Node:7 ,sensor:0
2015-01-04T02:58:21.0637370+01:00       DEBUG   MySensors       Read: 7-7-0 s=5,c=1,t=23,pt=2,l=2:43
2015-01-04T02:58:21.0682960+01:00       ERROR   MySensors       Rx: invalid node id. Nod
Node id is the same after modifying the original sketch.
I tried to clean browser cache and also system history but nothing of that worked.
There's way to "clean" the assigned node Id? How can i solve it?

Contact me at : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Plain is smart. Smart is plain

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 9 months ago #40 by kindr
Hi and have you tried to DELETE EEPROM from "Arduino"? It mostly helped to me

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 9 months ago - 6 years 9 months ago #41 by EasyIoT
As @kindr said you must clear EEPROM, beacuse node id is stored in Arduino EEPROM. Here is program:
EEPROM clear
The following user(s) said Thank You: PupazzoGnappo

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 9 months ago #44 by PupazzoGnappo
Thank you, worked like a charm.
Now a question similar to what kindr asked about esp8266 node.
Is it possibile also on MySensor to mix different sketches and get an hybrid node ( i.e. Sensor + relay)?
Thank you for your support

Contact me at : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Plain is smart. Smart is plain

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 9 months ago - 6 years 9 months ago #45 by kindr
The answer is simple ... yes you can perhaps ;)
on ESP8266 that i didn´t try it but it works through Nrf24L01
The following user(s) said Thank You: PupazzoGnappo, ralleboehm

Please Log in or Create an account to join the conversation.

6 years 9 months ago #46 by PupazzoGnappo
Thank you :D
Now i feel the real power ;) ;) ;)

Contact me at : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Plain is smart. Smart is plain

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.277 seconds

Forum latest

  • No posts to display.